Slutet för farsans företag

Det har varit en rätt så tung höst, av personliga skäl. Jag själv mår bra och har inga egna problem, det handlar om farsan som i alla år drivit ett eget företag. Det har under några år nu gått rätt så tungt och under hösten har det stått klart att det inte går längre. Han har drivit en flyttfirma sedan 1980-talet, en väl etablerad sådan men alltså inte nu längre. Å ena sidan är det ju tråkigt att det inte fungerar längre, men å andra sidan har han i några år sagt att han är trött på företaget och vill gå vidare. Jag förstår honom, att driva företag är ingen dans på rosor och 40 timmars arbetsvecka? Inte direkt. Semester? Två veckor i sträck kanske, som bäst.

Lite är det nog hans eget fel eftersom han är bedrövlig på att delegera och vill sköta allting själv. Men även om avvecklingen av företaget varit tung så har det hela i stort sett varit positivt. Farsan är gladare och mindre stressad än jag någonsin sett honom tidigare. Visst är det synd om de som jobbar (jobbade) i firman, men eftersom det inte gick att hitta någon som ville ta över så var avveckling det enda alternativet.

Professionell avveckling
Likvideringen av företaget inleddes redan i juli, även om de som arbetade där redan var medvetna om vad som skulle ske. Farsan anlitade en advokat som ingår i kretsen av konkursförvaltare som likvidator via Heinestams Bolagstjänst och visst. Det var svårt för honom att ge upp kontrollen över företaget. Men jag tror också att det var nyttigt för honom, genom att det fick honom att inse att det inte går att göra allting hela tiden.

Det blev inte så mycket musik i det här inlägget. Men efter lite letande upptäckte jag ett gäng som kallar sig Almroths Flyttgubbar, vilket verkar vara ett gäng musiker som arbetar på en flyttfirma. En av deras låtar heter ”Famla i blindo på lagret” och känns rätt så träffande. Jag tror att farsan kan känna igen sig lite i den. Kanske inget musikaliskt mästerverk, men lite rolig ändå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *