Is it grim up north?

Just nu håller jag som bäst på att planera inför sommaren och vad jag ska göra under min semester, och i år har jag tänkt att jag ska göra någonting lite annorlunda. Visst, det blir några musikfestivaler, och en del badande och festande. Men dessutom har jag bestämt mig för att bege mig norrut och fjällvandra en vecka eller kanske till och med två. Det är någonting som jag har funderat på att göra i många år men det har liksom aldrig blivit av. I år så kommer jag dock att se till att jag kommer iväg och har börjat kolla runt efter information om vandringsleder, var man kan bo och allt sådant där. Planerna börjar ta form och införskaffandet av allt det som kan behövas vid fjällvandrande har börjat – ryggsäck, spritkök, sovsäck, tält och allt sånt där. Jag har kollat runt lite på nätet vad som folk tycker att man behöver under en fjällvandring, och en sak som jag nog skulle ha missat annars är en kikare.

Kikare är kanske inte livsnödvändigt, även om den kan vara bra att ha om man gått vilse (enklare att identifiera andra vandrare, byggnader osv.). Skälet till att man ska ha en kikare när man fjällvandrar är att det finns så mycket spännande att se, saker som kan vara för långt bort eller otillgängligt för att man ska kunna se dem på nära håll. En kikare ska göra så att man får ut betydligt mycket mer av sin fjällvandring. Jag håller just på att jämföra lite olika modeller på http://www.gotaplatsensfoto.se/kikare. Lite svårt bara att avgöra vilken prisnivå man ska lägga sig på. En kikare för 200 kronor är nog väl billigt, medan en superkikare för 15 000 är väl avancerat för mig. Det blir nog någonting där emellan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *