Dags att ta kontroll över vågen

Gå ner i vikt
Dags att gå ner i vikt.

Jag är långt ifrån den enda som har problem med att vågen visar mer efter att jul- och nyår är till ända. Att dessutom ha haft problem med det från första början gör knappast att jag blir glad av att se kilona läggas på, ett efter ett och till slut befinna sig i ett viktområde som jag lovade mig själv att aldrig befinna mig i. Nu står jag dock där med alldeles för mycket vikt på kroppen, och jag tror samtidigt att det är bra att jag kom upp på den här nivån. Det gav mig den chocken som jag behövde för att börja fokusera än mer på vikten och verkligen ge mig i kast med att gå ner i vikt. Och det är inte heller det enklaste man kan göra i livet, men det går.

Ni som provat på någon viktnedgång är säkerligen medvetna om att det finns flera sätt att gå ner i vikt på. Jag har inte aktivt och seriöst provat på något innan, utan mest bara testat på under en kort period är där jag varit en notorisk fuskare. Det är inget som jag är stolt över och det visar knappast på någon självbevarelsedrift, utan visar mest hur jag aldrig någonsin faktiskt försökt gått ner i vikt.

Men jag tror på en kombination av lite olika saker. Dels är det ju viktigt att man tränar, för att arbeta bort det man har i vikt, men också att man äter rätt. Kosttillskott har jag hört ska ha en positiv effekt, som pushar en i rätt riktning, i kombination med träning och en i övrigt hälsosam kosthållning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *